Noticia Picassent

REHABILITAT UN ALJUB HISTÒRIC A LA PARTIDA DEL REALÓN

Al llarg dels últims mesos s’ha restaurat este element, testimoni del nostre secà, que ja forma part del nostre patrimoni municipal.

La recuperació l’Aljub de la Mare de Déu, com es coneix esta construcció, ha estat possible gràcies a la donació de José Luis Guaita, propietari dels terrenys. Picassent ha sigut i és un terme extens que compta amb una gran diversitat agrícola. Per això, en moltes de les seues partides encara resten importants elements hidràulics com són motors, sénies, pous i també aljubs, antics dispositius de recollida i emmagatzematge d’aigua que ajudaven a regar els nostres camps.    L’Aljub de la Mare de Déu té una coberta de volta i està fet de pedra viva i argamassa, amb una longitud aproximada de 5 metres de llarg. L’alcaldessa, Conxa Garcia, el regidor d’Agricultura, Joan Vicent Aguado, i el propietari dels terrenys, José Luis Guaita, han visitat esta construcció ubicada a la partida del Realón, per comprovar com ha estat restaurada.